Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Ulkoministeriö pyrkii takaamaan Kehityspoliittisen toimikunnan sivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain 306/2019 mukaisesti.

Saavutettavuusseloste koskee kehityspoliittinentoimikunta.fi-sivustoa.

Vaatimusten täyttäminen

Kehityspoliittinentoimikunta.fi -verkkosivusto täyttää Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset mainitaan alla kohdassa Ei-saavutettava sisältö.

Ei-saavutettava sisältö

Joidenkin sivustolla olevien pdf-tiedostojen saavutettavuudessa, videoiden tekstivastineettomuudessa sekä esim. linkkitekstien kuvaavuudessa ja vieraskielisten termien kielimäärittelyssä on tiedossa olevia puutteita.

Pyydämme ottamaan yhteyttä jäljemmän Palaute ja yhteystiedot– kohdan mukaisesti, mikäli tarvitset jotakin sisältöä saavutettavassa muodossa ennen korjauksen julkaisua.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Seloste on tehty 10.12.2020. Sitä on päivitetty 4.1.2023.

Seloste on koottu asiantuntija-arvion pohjalta. Arvion toteutti ulkoministeriön pyynnöstä Eficode Oy alkuvuodesta 2021. Arviossa esiin tulleet puutteet ja kehittämiskohteet saavutettavuuteen ovat korjattu siltä osin kuin se on mahdollista (esim. etusivulla näytettävän Twitter-feedin saavutettavuuteen ei voida kolmannen osapuolen tuottaman sisällön vuoksi puuttua) tai muuten huomioitu. Vanhempien sisältöjen saavutettavuudesta löytyy puutteita, jotka korjataan sitä mukaa kun ne havaitaan.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen? Ilmoita siitä meille ja pyrimme korjaamaan ongelman ensi tilassa!

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla. Kerro palautteessasi mitä sivustoa palautteesi koskee.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö