Fingo-KPT –webinaari ”Kehityspolitiikan murros: Näkökulmia kehitysyhteistyön ja -politiikan muutokseen ja muuttuvaan maailmaan” 

2.5.2022 14:00 - 16:00 Zoom

Tervetuloa mukaan Fingon ja KPT:n webinaariin

maanantaina 2.5.2022 klo 14–16 Zoomissa

Maailmaa ravistelee moni samanaikainen kriisi, kuten biodiversiteettikato ja ilmastokriisi, sodat, terveysuhat pandemiasta antibioottiresistenssiin, hyökkäykset ihmisoikeuksia ja demokratiaa vastaan, ja energiakriisi. Keskinäisriippuvaisessa maailmassa kriiseihin tarvitaan yhteisiä ratkaisuja.

Kehityspolitiikalla on tärkeä rooli, osana muita politiikan toimialoja, vastata näihin kriiseihin. Muuttuvassa toimintaympäristössä siihen kohdistuu uusia odotuksia. Black lives matter, dekolonisaatio ja lokalisaatio -keskustelut vahvistuvat myös kehityspolitiikan kentällä, vaatien, ettei kehityspolitiikalla saa vahvistaa rakenteellista eriarvoisuutta. Mitä tämä tarkoittaa? Miltä kehityspolitiikan tulevaisuus näyttää? Miten se vaikuttaa erilaisiin toimijoihin?

Tervetuloa pohtimaan ja keskustelemaan kehityspolitiikan murroksesta!

Ilmoittaudu mukaan to 28.4. klo 16 mennessä: https://forms.office.com/r/sjkHtLHR2e

Tilaisuus järjestetään Zoomissa ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Ohjelma

14:00      Avaus ja tervetulosanat – Moderaattori: Anni Valtonen, Maailman Kuvalehden päätoimittaja, Fingo

14:10      Suomen kehitysyhteistyön jatkumot, muutokset ja ristipaineet – Marikki Karhu, Kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri

14:25      Kehitysyhteistyö ristiriitaisten paineiden alla – Eija Ranta, Helsingin yliopisto

Yksityissektorin rooli tulevaisuudessa Juho Uusihakala, Finnfund

Kansalaisjärjestöjen globaalin yhteistyön tulevaisuus – Tiina Kontinen, Jyväskylän yliopisto

15:00      Kysymykset ja keskustelua    

15:45      Lopetussanat

Puhujat

  • Marikki Karhu toimii Kehityspoliittisen toimikunnan (KPT) pääsihteerinä. Hän on taustaltaan kansainvälisiin kehityskysymyksiin erikoistunut tutkija. Viimeisen vuoden ajan hän on osallistunut Suomen kehitysavun muutoksia ja jatkuvuuksia (1990-2020) kartoittavaan pohjoismaiseen tutkimus- ja julkaisuhankkeeseen osana KPT:n työtä.
  • Eija Ranta on globaalin kehitystutkimuksen akatemiatutkija Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusaiheesiinsa kuuluvat mm. kansalaisaktivismi, valtionmuodostus ja demokratia globaalissa etelässä sekä kansalaisyhteiskunnan tukeminen Suomen kehityspolitiikassa.
  • Juho Uusihakala on Head of Impact Finnfundissa ja vastaa Finnfundin investointien kehitysvaikutusten analysoinnista. Juho on ollut kehittämässä yksityisen sektorin investointien vaikuttavuuden mittaamisen järjestelmää Finnfundissa ja vaikuttavuustiedon hyödyntämistä päätöksen teossa. Juho on myös osallistunut Finnfundin ilmastorahoitusstrategian laadintaan ja sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien investointien kehittämiseen.
  • Tiina Kontinen on kansainvälisen kehitystutkimuksen apulaisprofessori Jyväskylän yliopistossa, jossa hän johtaa Kansalaisuus ja kansalaisyhteiskunta kehityksessä -tutkimusryhmää. Hänen yhdessä Margit van Wesselin ja Justice Bawolen kanssa toimittamansa kirja Reimagining civil society collaborations in development: Starting from the South (Routledge) julkaistaan tänä vuonna
  • Anni Valtonen, päätoimittaja, tekee Fingon julkaisemaa Maailman Kuvalehteä suurella sydämellä. Valtonen haluaa tarjota lukijoille uusia näkökulmia ja tapoja hahmottaa tätä monimutkaista maailmaa. Valtonen toimii tilaisuuden moderaattorina.

Takaisin listaukseen