Keskustelutilaisuus ilmastorahoitukseen liittyvistä tietotarpeista kansanedustajille

11.10.2021 15:00 - 16:00 Teams

KPT järjestää ilmastorahoitustyöryhmänsä puitteissa keskustelutilaisuuden jossa kartoitetaan erityisesti kansanedustajien ja eduskunnan tietotarpeita kansainväliseen ilmastorahoitustiedon käyttäjinä ja hyödyntäjinä.

Paikalla keskustelemassa ja alustamassa on Valtiontalouden tarkastusviraston ilmastorahoituksen tarkastusraportin laatija Pekka Salminen sekä ulkoministeriön ilmastotiimin virkamiehistöä KPT:n asiantuntijoiden lisäksi.

Suomen kansainvälinen ilmastorahoitus on osa ulkoministeriön hallinnoimaa Suomen julkista kehitysyhteistyötä, josta KPT on tekemässä asiantuntijajulkaisua tämän syksyn aikana.Tarkoituksemme on selventää teemaan liittyviä pääkysymyksiä (”Mistä puhumme, kun puhumme ilmastorahoituksesta”), miksi se on merkittävää Suomelle ja millaista ohjausta ilmastorahoituksen tarkoituksenmukainen käyttö vaatii, entä millainen rooli eduskunnalla voisi tässä olla?

Pariisin ilmastosopimuksessa Suomi on yhdessä muiden teollisuusmaiden kanssa sitoutunut rahoittamaan kehittyvien maiden toimia sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi että siihen sopeutumiseksi. Rahoitus on kasvussa, mutta sen kokonaiskuvan hahmottaminen, rahoituksen ohjaus, tuloksellisuus ja kohdentaminen on havaittu haasteelliseksi ja kokonaisuus on juuri nyt kehityskohteena. Työ on käynnissä ulkoministeriössä VTV:n antaman suositusten pohjalta. KPT:n julkaisu hyödyntää VTV:n tarkastusta ja UM:n ilmastotiimin jäseniä on mukana myös KPT:n asiantuntijaryhmässä.

Takaisin listaukseen