Webinaari: Luonnon monimuotoisuus kestävän kehityksen mahdollistajana

21.1.2021

Luonnon monimuotoisuudella on avainrooli YK:n kestävän kehityksen Agenda2030 toteutumiselle. Biodiversiteettikadon jatkuminen yhdessä ilmastonmuutoksen, eriarvoisuuden lisääntymisen ja jäteongelman kanssa on maailmanlaajuinen uhka, jonka vaikutukset ulottuvat kaikkialle. Jos sen pysäyttämisessä ei edistytä, esimerkiksi köyhyyden tai nälänhädän poistaminen ei etene. Siksi luonnon monimuotoisuus tulisi huomioida entistä vahvemmin ja johdonmukaisemmin myös Suomen kehityspolitiikassa sekä kansainvälisessä vaikuttamistyössä.

Kehityspoliittisen toimikunta (KPT) julkaisee analyysin aiheesta ”Luonnon monimuotoisuus kestävän kehityksen mahdollistajana – miksi biodiversiteetin turvaaminen on tärkeää myös Suomen kehityspolitiikassa?” Lämpimästi tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan lisää!

Ohjelma

Klo 9:00           Tilaisuuden avaus – Kehityspoliittisen toimikunnan puheenjohtaja Inka Hopsu

Klo 9:05           Julkaisun esittely – työryhmän fasilitaattori Jaana Vormisto/FIANTConsulting Oy

klo 9:20            Biodiversiteetin paikka Suomen kehityspolitiikassa? –paneelikeskustelu: ulkoministeriön kehityspolitiikasta vastaava alivaltiosihteeri Elina Kalkku, Suomen ilmastosuurlähettiläs Jan Wahlberg, kansanedustaja, KPT:n puheenjohtaja Inka Hopsu (vihr)

klo 10-10:40    Luonnon monimuotoisuus ja Suomen jäljet maailmalla –paneelikeskustelu: Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Annika Lindblom, kansanedustaja, tulevaisuusvaliokunnan jäsen Mari Holopainen (vihr), ohjelmajohtaja Anne Tarvainen/WWF

Tilaisuuden juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen.

Lue lisää:

Tiedote ulkoministeriön sivuilla: https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/kehityspoliittinen-toimikunta-luonnon-monimuotoisuus-turvattava-my-c3-b6s-kehityspolitiikassa

Kirjoitus webinaarista:

Katso koko tilaisuus YouTubesta:

Takaisin listaukseen